Judo goud in Hoogeveen en Sambo zilver in Vilnius

16 december was een drukke dag op de planning van Sportcentrum Emsland. Er werd flink gesport op de mat en in de ring. Jarik Hallink en Frank Ningbers gingen bijvoorbeeld kijken bij een worsteltoernooi in Utrecht en Remco van Milligen was scheidsrechter bij een kickboksgala voor beginners in Hoogeveen.

Ook in Hoogeveen werd het Kersttoernooi judo gehouden. Hieraan namen een zestal judoka’s van Emsland deel en niet zonder succes. Iwan Lubbers, Ivar van Gaalen, Tim Kremer en Mart Veurink vielen helaas net buiten de prijzen. Lars Brinkhuis en Niek Lamberts wisten beiden een eerste plek te behalen op dit sterk bezette toernooi.

In Vilnius, Litouwen, werd het jaarlijkse Eigminas Sambo Tournament gehouden en hieraan deden vier samboka’s van Emsland mee. Ook hier werden een paar mooie successen te behaald. Ilse Schepers wist helaas geen partij te winnen. Lindy Zandman verloor nipt om het brons en werd dus vijfde. Nina Zandman en Roel Luynenburg knokten zich naar de finale in het overwegend Oostblok geweld. Beide verloren de finale, maar waren dik tevreden met een zilveren medaille. Aan het einde van de dag ontving Lindy Zandman uit handen van de voorzitter van de Litouwse Sambo Federatie een grote beker als beste en sportiefste sportvrouwtalent van het toernooi.